fbpx
Сьогодні
13:06 05 Сер 2021

У Києві відсвяткують День народження Чоколівки

Центр урбаністичних студій спільно з платформою «Острів» влаштують святкування до Дня народження Чоколівки, якій виповнюється 116 років. Днем народженням організатори називають дату офіційного відкриття робітничого селища Чоколівка, що у 1920-х рр. стало селищем міського типу, а згодом – повноцінною частиною Києва.

Як повідомляла газета «Киевлянин», до урочистостей 6 серпня 1905 р. селище заздалегідь причепурили прапорами і зеленню. Святкова програма складалася з молебню, хресної ходи з освяченням криниць і частування. На святкуванні був присутній і Микола Чоколов, який лобіював і спонсорував будівництво селища для робітничої артілі.

У цю п'ятницю о 18:00 відбудеться сусідське святкування на науково-мистецькій платформі «Острів» (вул. Волинська 9/21). Експертки Центру урбаністичних студій Тетяна Водотика і Любов Апостолова-Сосса презентують збірку «(Не)комфортна (не)околиця: Чоколівка» –  мікст історичного, соціологічного і урбаністичного знання про район.

День народження Чоколівки

Опісля всі охочі матимуть можливість висловитися на вільному мікрофоні, присвяченому історіям про Чоколівку. Відкриє вільний мікрофон громадський діяч Олександр Доній, який розповість про 1990-ті рр. на Чоколівці: постання Українського культурологічного клубу і підготовку до Революції на граніті на площі Космонавтів. 

Подія відбудеться в межах краудфандингової кампанії для видання збірки про Чоколівку: https://bit.ly/3i50Qtm. Наразі проєкту вдалося зібрати 3/4 від необхідної суми. До кінця збору коштів залишилося 13 днів. 

Лінк на захід у Facebook: https://fb.me/e/2croS8G7w

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: