fbpx
Сьогодні
17:01 04 Сер 2021

Заступницею міністра оборони з питань інформполітики стала юристка Маляр

Фото: facebook.com/ganna.maliar

Юристка Ганна Маляр стала заступницею міністра оборони Андрія Тарана.

Про це вона написала у Facebook.

Маляр очолить напрям стратегічних комунікацій та інформаційної політики.

"Професійно темою стратегічних комунікацій у секторі безпеки і оборони я займаюсь з тих пір як почалась війна. Вже тоді стало очевидно, що Російська Федерація веде її як військовими, так і невійськовими методами. Тож, потрібно було швидко організовувати захист України в інформаційному просторі та опановувати навички ведення гібридної (асиметричної) війни", – написала вона.

Юристка нагадала, що зараз співпрацює з Академією СБУ щодо практичного курсу стратегічних комунікацій для співробітників сектору безпеки і оборони.

"Теоретично такі знання і навички отримати неможливо, бо здобуваються вони у гібридних боях з ворогом. Саме тому, нашими розробками і проведеними операціями цікавляться інші країни, а Центр інформації та документації НАТО став співорганізатором навчань для наших військових, які ми спільно проводимо", – написала Маляр.

За її словами, концепцію "стратегічних комунікацій" країни НАТО та ЄС пропонують використовувати як альтернативу ворожим діям РФ.

"Ця концепція вже закріплена у Стратегії воєнної безпеки України. Відповідно до неї, всеохоплююча оборона України, як комплекс заходів, містить превентивні дії та стійкий опір не лише на суші, на морі, у повітряному та кіберпросторі, а й в інформаційному просторі", – підсумувала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: