fbpx
Сьогодні
14:11 04 Сер 2021

За фактом захоплення Кабміну відкрито чотири кримінальні провадження

Через захоплення колишнім бійцем "Айдару" Володимиром Прохничом двох заручників та погрози підірвати себе гранатою РГД в будівлі Кабміну правоохоронці відкрили чотири кримінальні провадження.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

"4 серпня 2021 року близько 10 години ранку невідомий чоловік зайшов до приміщення Кабінету Міністрів на вул. Грушевського 17/2, та, перебуваючи в адміністративній будівлі, захопив двох заручників та погрожував підірвати себе гранатою. Після нетривалих перемовин правоохоронці затримали чоловіка. Внаслідок події ніхто не постраждав", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що затриманим виявився 43-річний колишній військовослужбовець. Під час затримання у нього вилучили бойову гранату.

"Як повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер, який перебував на місці події, наразі за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю)", — зазначається в повідомленні.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини та мотиви скоєння злочину.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, близько 10-ї години ранку до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій, і погрожував його підірвати.

Пізніше стало відомо, що Кабінет міністрів України захопив колишній боєць "Айдару" Володимир Прохнич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: