fbpx
Сьогодні
09:33 04 Сер 2021

Кулеба та Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки візиту Зеленського

English version here

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки візиту Володимира Зеленського до США.

Про це повідомив Кулеба у Фейсбуці.

"Сьогодні ми з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона на запрошення Президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня", – написав він.

За словами міністра, заплановано зустрічі з радником Президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

Кулеба також зазначив, що станом на зараз Президент України є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення Байдена.

"У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних «підвищених тонів» або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору", – підкреслив Кулеба.

Також, за його словами, важливо, що Президент поїде до Сполучених Штатів у сильній позиції, одразу після наймасштабнішої в історії України міжнародної події: установчого саміту Кримської платформи, на який приїдуть понад три десятки партнерів України, серед яких і висока делегація із США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: