fbpx
Сьогодні
19:37 04 Сер 2021

В Україні штрафуватимуть іноземців, які порушують термін перебування, – ДПСУ

Фото: dpsu.gov.ua

Кабмін скасував норму, за якою всі іноземці на території України звільнялися від штрафів за порушення перебування в країні на період карантину через епідемію коронавірусу COVID-19.

Спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, як штрафуватимуть іноземців, пише «Україна 24».

«Якщо згадати про передумови цього (рішення – ред.), з перших днів карантину, з березня (2020 року – ред.), через обмежену роботу державних органів і неповноцінне функціонування пунктів пропуску уряд України прийняв рішення про те, що іноземці в цей час, на період карантину та через 30 днів після його закінчення , не залучаються до адміністративної відповідальності, і коли вони будуть перетинати кордон, то співробітники Держприкордонслужби не штрафуватимуть їх за перевищення терміну перебування в нашій країні. У той же час, як ми бачимо, карантин тягнеться довгий час, але через особливості, які є на даний момент, у іноземців є можливість виїхати за межі України через відкриті пункти пропуску», – заявив Демченко.

Він наголосив, що іноземці можуть також звернутися до відповідних державних органів України, щоб при необхідності продовжити термін перебування в Україні.

«Власне, тому і прийнято таке рішення, щоб з 7 серпня скасувати норму, за якою іноземці не залучаються до відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні. Серед винятків можуть розглядатися ті умови, що через карантин хтось не зміг звернутися до державних органів або покинути межі України, але це можуть бути поодинокі випадки. Це жодним чином не пов'язано з мігрантською кризою на кордоні Білорусі та Литви. На даний момент немає збільшення потоку нелегальних мігрантів, які б слідували до нас з Білорусі», – зазначив речник Держприкордонслужби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: