fbpx
Сьогодні
18:10 04 Сер 2021

У прифронтовому Зайцевому на Донеччині перейменували вулиці на честь убитих російськими бойовиками Чубенка та Рибака

Фото: v-variant.com.ua

У Зайцевому, селищі, яке раніше входило в м. Горлівка і зараз розділене лінією фронту, з'явилися вулиці Степана Чубенка та Володимира Рибака.

Про це Східний варіант повідомляє з посиланням на ВЦА селища.

Обидва – мирні жителі Донецької області, вбиті окупаційною владою так званої «ДНР». Степану Чубенку на момент убивства було 16 років. Степана Чубенка затримали в окупованому Донецьку через синьо-жовту стрічку. Серед речей – шарф футбольного клубу «Карпати». Цього НЗФ виявилося достатньо, щоб затримати 16-річного Степана Чубенка. А потім і вбити. Сталося це в липні 2014 року.

Володимир Рибак, був горлівським депутатом, який зірвав символіку терористів з будівлі міської ради.

Згідно із розпорядженням керівника військово-цивільної адміністрації від 02.08.2021 року №23-о "Про перейменування вулиць смт Зайцеве"відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», згідно з Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Закону України «Про географічні назви», керуючись статтями 4, 6 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» перейменовані вулиці смт Зайцеве (без змін поштових номерів житлових будинків, підприємств, установ, організацій).

Стара назва вулиць Нова назва вулиць
1 вул. Артемівська Дмитра Годзенка
2 вул. Дибенка Степана Чубенка
3 вул. Загорського Володимира Рибака
4 вул. Лаціса Ярослава Журавля
5 вул. Полетаєва Данила Дідіка
6 вул. Руднєва Дмитра Красногрудя
7 вул. Червоних партизанів Миколи Мухіна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: