fbpx
Сьогодні
11:15 04 Сер 2021

До Білорусі не повернуться ще двоє спортсменів: зараз вони у Німеччині

Білоруська спортсменка Яна Максимова, яка виступає в багатоборстві та її чоловік, легкоатлет Андрій Кравченко, в середу, 3 серпня, заявили, що не повернуться до Білорусі після події з Христиною Тимановською на Олімпіади-2020.

Про це повідомляє DW.

"Після всіх подій, що відбулися в Білорусі повертатися я не планую. У мене є маленька дочка, я не можу ризикувати. Я з тих людей, хто не може мовчати. Коли жила і тренувалася в Білорусі, мене не відпускала ця ситуація. Протягом всього цього часу, ризикуючи всім, я продовжувала щось робити ", – заявила Максимова, яка з сім'єю перебуває в Німеччині.

Максимова написала в Instagram, що рішення залишитися в Німеччині прийняв і її чоловік. Андрій Кравченко був одним з понад 400 спортсменів, які підписали в серпні 2020 відкритий лист, де засуджувалися численні факти фальсифікації результатів президентських виборів і насильство з боку силовиків по мирно протестуючим громадянам. Після цього його відрахували зі збірної Білорусі.

Максимова сподівається виступити під біло-червоно-білим прапором.

"У Німеччині зараз можу дихати на повні груди, добре спати. Хочу повернути ту енергію, якої мені не вистачило на змаганнях для гарного виступу і попадання в Токіо на ОІ… А ще я дуже сподіваюся, що дочекаюся того часу, коли поїду виступати під біло-червоно-білим прапором ", – цитує Максимову Білоруський фонд спортивної солідарності (БФСС).

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: