fbpx
Сьогодні
14:45 04 Сер 2021

Перше українське "золото": Беленюк переміг на Олімпіаді в Токіо

English version here

Фото Reuters

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк у фіналі Олімпійських ігор у Токіо переміг Віктора Лорінца з Угорщини

У середу, 4 серпня, у фінальній сутичці у категорії до 87 кг Жан Беленюк зустрічався з угорцем Віктором Лорінцом, якого він переміг у вирішальному поєдинку чемпіонату світу-2019, а загалом долав 10 разів.

Угорець першим набрав один бал, коли Беленюка поставили у партер. Розвинути перевагу у першому періоді Лорінц не зміг. У другому періоді українець пішов вперед, вдало скористався партером та повів у рахунку – 5:1.

Жан Беленюк здобув впевнену перемогу та приніс Україні перше золото Олімпіади-2020.

Фото Reuters

Фото Reuters

Українець розпочав виступи у Токіо з перемоги над Зурабом Датунашвілі з Сербії – 3:1 – та взяв у нього реванш за поразку на чемпіонаті Європи-2021. У чвертьфіналі Жан Беленюк переміг Башира Сіда Азару з Алжиру. За нічиєї 1:1 далі пройшов українець, який останнім провів результативну дію. У півфіналі він впевнено здолав Івана Гуклека з Хорватії – 7:1.

Фото Reuters

Фото Reuters

За 12 змагальних днів Олімпіади-2020 збірна України здобула дев'ять нагород. Окрім борців греко-римського стилю Жана Беленюка та Парвіза Насібова, срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. Борчиня Алла Черкасова здобула бронзу Олімпійських ігор у Токіо у категорії до 68 кг. Також бронзові медалі Україні принесли дзюдоїстка Дар'я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета та тенісистка Еліна Світоліна.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: