fbpx
Сьогодні
18:54 04 Сер 2021

МОЗ назвало характерні для штаму "Дельта" симптоми: на що звертати увагу

Захворювання коронавірусом штаму "Дельта" супроводжується лихоманкою, головним болем, а також болем у горлі та нежитю.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

При цьому характерні для первісного штаму коронавірусу кашель і втрата нюху чи смаку при зараженні штамом "Дельта" є менш поширеними.

Крім того, захворювання коронавірусом штаму "Дельта" може супроводжуватися також більш тяжкими симптомами – порушенням слуху, шлунково-кишковими проблемами та утворенням згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрени.

У МОЗ також нагадали про надзвичайну заразність штаму "Дельта".

"Відповідно до дослідження, проведеного вченими з Китаю концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму "Дельта" у 1000 разів більша ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус в зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей", – розповіли у МОЗ.

У міністерстві наголосили, що імовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом "Дельта" набагато вища у невакцинованих осіб, натомість повністю вакциновані люди переносять хворобу безсимптомно або ж у значно легшій формі.

Вакцинуватися від коронавірусу можна у найближчому пункті щеплення або центрі масової вакцинації. Дізнатися адресу найближчого місця вакцинації можна на сайті або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

До маломобільних громадян і організованих колективів від 50 людей приїжджають мобільні бригади вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: