fbpx
Сьогодні
12:58 03 Сер 2021

Суд не став примушувати АМКУ розслідувати шантаж ДТЕК електроенергією

Господарський суд Києва у понеділок, 2 серпня, відмовив в задоволенні позову "Ліги антитрасту" до АМКУ щодо перевірки штучного дефіциту електроенергії.

Про це пишуть "Наші гроші".

"Антимонопольників хотіли зобов'язати розглянути заяву щодо створення компаніями групи ДТЕК Ріната Ахметова штучного дефіциту електроенергії цієї зими. Але суддя відмовив у позові громадських активістів" ,- йдеться у новині.

Зазначається, що "Ліга антитрасту" зверталася до АМКУ із заявою 11 лютого, через кілька днів після виникнення загрози віялових відключень.

Тоді компанії "ДТЕК Західенерго", "ДТЕК Дніпроенерго» та "ДТЕК Східенерго" не забезпечили свої станції вугіллям та масово виводили енергоблоки в ремонт, відтак у системі утворювався дефіцит електроенергії. НКРЕКП за ті порушення наклала на вказані компанії штрафи по 1,7 млн грн кожній.

АМКУ у березні відмовив "Лізі антитрасту" у розгляді заяви, пославшись на те, що дії ДТЕКу не порушують жодних правил. Однако "Ліга антитрасту" оскаржила відмову АМКУ у госпсуді м. Києва. Та після трьох місяців розгляду суд відмовив у задоволенні позову.

"Такі дії Антимонопольного комітету у комплексі з реакцією суду свідчать про цілеспрямовану підтримку олігархів на державному рівні. Нічого не змінюється: між інтересами олігарха та маленького українця Банкова традиційно надає перевагу найбагатшому", – прокоментувала засновниця "Ліги антитрасту" Агія Загребельська.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: