fbpx
Сьогодні
09:25 03 Сер 2021

СБУ направила до суду обвинувальний акт щодо ексватажка так званої "ДНР" Безлера

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у відношенні громадянина РФ, ватажка одного з незаконних збройних формувань так званої "ДНР" Ігоря Безлера.

До суду направлено обвинувальний висновок за фактом організації і здійснення жорстокого поводження з цивільним населенням, в поєднанні з умисним вбивством, інформує пресслужба СБУ.

За даними слідчих і контррозвідників СБУ, в червні 2014 року в Горлівці, Донецької області, зловмисник очолив угруповання бойовиків.

Встановлено, що разом зі своїми спільниками він організував і керував викраденням і тортурами місцевого підприємця. Після цього зловмисник вчинив умисне вбивство потерпілого.

Крім того, в липні 2014 року він організував викрадення рядового одного з батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення. За наказом ватажка угруповання бойовики катували і вбили незаконно затриманого чоловіка.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.3 ст. 27 і ч.1, ч.2, ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За вчинення інкримінованих обвинуваченому особливо тяжких злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років, а також від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Відзначимо, ексватажка горлівських бойовиків Безлеру на прізвисько "Біс" оголосили (заочно) підозру у вбивстві. ЗМІ багато писали про те, що Безлера, нібито, ліквідували російські спецслужби, однак ніяких підтверджень не було, і всі розуміли, що його просто виводять з гри. Так і сталося, і Bellingcat своїм розслідуванням підтвердив це.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: