fbpx
Сьогодні
16:13 03 Сер 2021

Олімпіада 2020: борчиня Черкасова виграла "бронзу"

English version here

Українська борчиня Алла Черкасова (вагова категорія до 68 кг) стала бронзовою призеркою Олімпійських ігор в Токіо.

У сутичці за місце на п'єдесталі Черкасова поклала на лопатки олімпійську чемпіонку Ріо-2016 японку Сару Досо, повідомляє НОК України.

Нагадаємо, Черкасова напередодні стартувала з упевненої перемоги над Агнешкою Візщек з Польщі (11:0), у чвертьфіналі поклала на лопатки німкеню Анну Кармен Шелль, однак в 1/2 фіналу поступилася американці Тамірі Менса-Сток (4:10).

32-річна представниця України у жіночій боротьбі виступає за Львівську область. На Олімпіаду-2020 Черкасова потрапила за вибором тренерського штабу збірної України з боротьби. Ліцензію у вазі до 68 кг для України здобула саме вона за підсумками чемпіонату світу 2019 року.

черкасова бронза

Алла Черкасова — 2-разова призерка чемпіонатів світу та 5-разова призерка Євро у жіночій боротьбі. Найвищі результати — це «золото» чемпіонату світу-2018 та Євро у 2019 році.

Українська борчиня Алла Черкасова

Українська борчиня Алла Черкасова

Українська борчиня Алла Черкасова

Українська борчиня Алла Черкасова

Тепер в активі української збірної сім олімпійських нагород, шість із яких — «бронзові». «Бронзу», крім Черкасової, здобули Михайло Романчук — у плаванні (на дистанції 800 метрів вільним стилем), Дар'я Білодід у дзюдо, Ігор Рейзлін — у фехтуванні, Олена Костевич та Олег Омельчук — у командній стрільбі та Еліна Світоліна — у тенісі. Першу для України срібну медаль здобув Михайло Романчук (на дистанції 1500 метрів вільним стилем).

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: