fbpx
Сьогодні
20:03 03 Сер 2021

Bellingcat: Напередодні смерті Шишова стало відомо про появу працівників ФСБ у Києві

В організації Bellingcat, яка займається журналістськими розслідуваннями, коментуючи смерть Віталія Шишова, заявили, що в Києві присутні співробітники російської ФСБ.

Про це, зокрема, сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

За його словами, всі ресурси Bellingcat будуть спрямовані на розслідування справи про смерть Шишова. Грозєв висловив думку, що це не було самогубством.

"По-перше, навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не стало б повної картини події. Те, що це дозволяє припустити, що це спецоперація, це факт, що ми кілька днів працюємо над інформацією, якої ми домоглися, що у Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, які знаходяться в Україні. Звичайно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину. Це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство", – сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 2 серпня співмешканка Віталія Шишова повідомила в поліцію, що він не виходить на зв'язок. На його пошуки направили всі чергові наряди столичної поліції. За попередніми даними, він вийшов вранці на пробіжку і не повернувся.

Зранку 3 серпня стало відомо, що Шишова знайшли повішеним в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання.

Білоруський дім в Україні заявив, що за його главою Віталієм Шишовим стежили, і що поліція про це знала.

У Міжфракційному депутатському об'єднанні "За демократичну Білорусь" вважають, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський має взяти розслідування смерті голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова під особистий контроль, оскільки до цього можуть бути причетні білоруські спецслужби.

У поліції повідомили, що на тілі глави Білоруського дому Віталія Шишова експерти виявили подряпини. Там не відкидають версію про вбивство з імітуванням самогубства.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: