fbpx
Сьогодні
08:51 02 Сер 2021

РНБО введе публічний моніторинг якості води

Рада національної безпеки і оборони України планує ввести публічний моніторинг якості води і зобов'яже кожну громаду контролювати її якість.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на прес-конференції за результатами засідання РНБО в Краматорську.

"У нас сьогодні всі розуміють, що те, що ми з вами вживаємо – це і є наше здоров'я. Окремо була доповідь, буде доручення: кожна громада повинна розуміти, яка якість води. Буде моніторинг системи публічний, і всі жителі тих чи інших територій будуть розуміти, яку воду місцева влада подає там, де є централізоване водопостачання", – повідомив він.

Данілов додав, що на засіданні РНБО окремо порушили питання забезпечення якісною водою перед 1 вересня дитячих садків. Він уточнив, що в Україні зараз налічується 33 318 шкіл і дитячих садів.

"Вони всі зараз поставлені на моніторинг. Більш того, там, де немає централізованої каналізації, на цьому засіданні ми прийняли рішення, щоб вона там обов'язково з'явилася найближчим часом, щоб вони зняли це питання в XXI столітті", – зазначив секретар РНБО.

Данілов додав, що на наступному засіданні РНБО заслухає главу Держекоінспекції Андрія Мальованого з приводу забруднення водоканалами навколишнього середовища.

"На превеликий жаль, одним з великих забруднювачів саме є водоканали. І нам потрібно з цим питанням розбиратися", – сказав секретар РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: