fbpx
Сьогодні
09:01 02 Сер 2021

Організація, яку пов'язують з курдами, взяла на себе відповідальність за пожежі в Туреччині

Організація "Діти вогню" заявила про свою причетність до лісових пожеж на турецькій території. Організацію пов'язують з Робітничою партією Курдистану, яка в Туреччині вважається терористичною організацією.

Про це повідомила турецька газета Yeni Şafak.

Видання посилається на публікації у Twitter-акаунтах, пов'язаних із Робітничою партією Курдистану.

"Діти вогню" нібито заявили, що хочуть "поставити (турецький режим) на коліна вогняним потопом", бо він "не розуміє іншої мови".

Версія про підпал як головну причину масштабних лісових пожеж на півдні Туреччини раніше озвучували високопосадовці аж до президента Реджепа Таїпа Ердогана.

31 липня стало відомо про затримання першого підозрюваного в підпалі.

Зокрема міністерство сільського господарства й лісництва Туреччини вказало, що осередки займання виникли в кількох місцях без сильного вітру, який би їх міг поширити — і це, стверджує відомство, підозріло.

Підозра на курдів впала тому, що турецька влада і раніше говорила про використання ними підпалів як засобу політичної боротьби.

Yeni Şafak пише, що Робітнича партія Курдистану ще з 1990-х років вдається до цієї тактики.

А в жовтні 2020 року "Діти вогню" заявляли про відповідальність за підпал близько 400 гектарів лісів на території Туреччини на річницю вислання свого лідера з Сирії.

Довідка

Робітничу партію Курдистану у 1978 році створили курди, що живуть на території Туреччини. Вони з середини 1980-х використовують терористичні акти для боротьби з турецькою владою — з метою створити власну незалежну державу. У Туреччині та зокрема США РПК визнана екстремістською організацією.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: