fbpx
Сьогодні
11:22 02 Сер 2021

У США оприлюднили звіт із "достатніми доказами", що джерелом Covid-19 була лабораторія в Ухані

Головний республіканець Комітету із закордонних справ Палати представників Мак Маккол оприлюднив звіт із твердженнями про наявність доказів того, що коронавірус вийшов з лабораторії Уханьського інституту вірусології (WIV).

Про це повідомляє Reuters.

"Тепер ми вважаємо, що настав час повністю відмовитися від того, що джерелом вірусу став ринок морепродуктів… Ми також вважаємо, що переважна кількість доказів доводить, що вірус "просочився" з WIV, і що це сталося десь до 12 вересня 2019 року", – йдеться у доповіді, яка стала результатом розслідування, проведеного республіканцями-законодавцями.

Як пише агентство, у документі наводяться "достатні докази" того, що вчені лабораторії китайського інституту за сприяння американських експертів і державних фондів Китаю і США працювали над модифікацією коронавірусів, і ці роботи могли бути секретними.

Китай зі свого боку заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з лабораторії в Ухані.

Як повідомляла Рубрика, походження коронавірусу може бути штучним. The Wall Street Journal оприлюднило дані секретного звіту розвідки США.

Після цього  глава Сполучених Штатів Джо Байден доручив державним спецслужбам з'ясувати причини виникнення пандемії коронавірусу.

Американська розвідка подала йому доповідь, відповідно до якої думки про походження пандемії розділилися. Дві спецслужби вважають, що джерелом є тварини, а одна схиляється до лабораторного походження, "кожна з низьким або помірним ступенем певності", – сказав Байден.

У звіті йдеться, що "не було повідомлень про респіраторні захворювання, сумісні з COVID-19, протягом тижнів/місяців до грудня 2019 року, а також не було серологічних свідчень інфекції у робочих у результаті серологічного скринінгу на SARS-CoV-2".

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: