fbpx
Сьогодні
16:27 02 Сер 2021

"Кримська платформа": Джапарова розкрила деталі саміту

Фото: ukraina24.segodnya.ua

У саміті "Кримської платформи", запланованому на 23 серпня, погодилися взяти участь вже 30 країн на рівні президентів, голів уряду і міністрів.

Про це розповіла на телеканалі "Україна 24" перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

"Фінальна спільна декларація, яка буде прийнята за підсумками Кримського саміту, вже на фінальній стадії, оскільки в нас залишилось три тижні рівно. Через 21 день, у понеділок, 23 серпня, відбудеться Кримський саміт. На сьогодні беруть участь вже 30 країн, сьогодні ще один президент повідомив про свою участь. 30 країн повідомили про те, що вони приєднаються до "Кримської платформи" як до майданчику і приїдуть на саміт на різних рівнях – чи то президента, чи то прем'єр-міністра, чи то голови парламенту, чи то представників уряду", – розповіла Джапарова.

Заступниця міністра повідомила, що фінальний документ зафіксує формат "Кримської платформи" як діалогового майданчика, а також засудить злочини Російської Федерації, "які щодня тривають".

"Це фактично спільна декларація, майданчик, де країни консолідуються з Україною навколо стратегічного бачення, для нас є кінцева мета – деокупація. І друге – країни консолідуються навколо того, як це має відбуватися, за якими напрямами", – пояснила вона.

Джапарова додала, що 2 серпня, зокрема, погодив свою участь у саміті президент Словенії Борут Пахор. За її словами, "таких країн багато і буде ще більше".

Раніше Зеленський заявив, що вже 29 держав підтвердили свою участь у саміті "Кримська платформа".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: