Новини

Адвокат розповів про стан Чауса

Суддя Микола Чаус зараз перебуває в незадовільному фізичному стані.

Про це розповів його адвокат Ростислав Кравець на телеканалі "Україна 24".

"Я не можу це сказати (де знаходиться Чаус — ред.), в першу чергу з міркувань безпеки. Головне, що він живий, його стан, на мій погляд, зовсім не задовільний. З огляду на той час, який він перебував у неволі, очевидно, він незаконно був позбавлений волі, думаю, що йому необхідна психологічна допомога. Що стосується медичної допомоги, вона йому потрібна, і належним чином лікарі її надають. Я не можу сказати, де це відбувається, яким чином", — сказав він.

Адвокат заявив, що Чаус розповів йому про все, що з ним відбувалося, але оприлюднити це поки не можна.

"Мені пан Чаус розповів, що з ним сталося, за його версією: де він перебував, яким чином відбулося його повернення. Зараз я не можу все це розповісти й розумію, чому СБУ так секретно до цього ставиться і його захищає. Мені також вдалося сьогодні поспілкуватися з детективами НАБУ, думаю, що не буде другої серії серіалу щодо спроби відбити пана Чауса у СБУ. Керівництво цих органів і керівництво держави зібралося і вирішило всі питання подальших дій у цій справі. Це все виходить за межі нормального сприйняття. СБУ надає йому охорону й забезпечує надання медичної допомоги", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

8 травня стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактами викрадення екс-судді Миколи Чауса і незаконного переправлення його через державний кордон.

17 травня цього року в Telegram-каналі з'явилося відеозвернення Чауса, про можливе викрадення якого повідомлялося з початку квітня. Він заявив, що планує повернутися в Україну і заперечив, що його викрали в 2021 році.

23 липня розслідування справи стосовно "викрадення" українського екссудді Миколи Чауса в Молдові завершили. Молдовські слідчі органи чекають відповіді від України.

Сьогодні, 30 липня, колишнього суддю Миколу Чауса знайшли у Вінницькій області.

За даними НАБУ, СБУ вивезла Чауса на Володимирську, 33, не передаючи його співробітникам НАБУ.

Довідка

У серпні 2016 року НАБУ порушило справу проти Чауса – слідство встановило, що суддя отримав хабар 150 тис. доларів готівкою, з яких 80 тис. сховав у дволітрову банку.

Однак без рішення парламенту відразу затримати суддю не змогли – через суддівський імунітет. Згодом Чаус перестав з'являтися на допити в НАБУ, його оголосили в розшук.

6 вересня того ж року Верховна Рада зняла недоторканність з Чауса, а Солом'янський райсуд Києва дозволив його затримати. Інтерпол оголосив Чауса в розшук в листопаді 2016 року, а через кілька місяців – 1 березня 2017 року – суддю затримали в Кишиневі.

Свіжі дописи

  • Новини

У ЗСУ розповіли про безпілотники невстановленого типу, якими окупанти вночі атакували країну

Безпілотники невстановленого типу, якими російські загарбники атакували вночі Україну, були розвідувальними дронами. Про це повідомив… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Смертельний інцидент: у Німеччині загинули два українці, підозрюваний – росіянин

У Баварії Федеративної Республіки Німеччини поліція повідомила про смертельний інцидент, що стався перед торговим центром… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: мешканці одного з тернопільських ОСББ передали дрони бригаді тероборони ЗСУ

У Тернополі мешканці комплексу ОСББ "Юнона" передали дрони для бійців 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: унаслідок російських атак по Україні різко зросла кількість загиблих дітей

Цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сили оборони підтвердили, що війська рф прорвалися та контролюють частину Очеретиного на Донеччині

Російсько-окупаційні війська прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки Донецької області, там їм вдалося закріпитися.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ISW: ЗСУ зможуть стабілізувати фронт та наприкінці року почнуть обмежений контрнаступ

Російська армія таки використає окремі переваги й адаптацію, щоб створити суттєву загрозу для українських Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.