fbpx
Сьогодні
17:08 01 Сер 2021

Адвокат розповів про стан Чауса

Фото: ТСН

Суддя Микола Чаус зараз перебуває в незадовільному фізичному стані.

Про це розповів його адвокат Ростислав Кравець на телеканалі "Україна 24".

"Я не можу це сказати (де знаходиться Чаус — ред.), в першу чергу з міркувань безпеки. Головне, що він живий, його стан, на мій погляд, зовсім не задовільний. З огляду на той час, який він перебував у неволі, очевидно, він незаконно був позбавлений волі, думаю, що йому необхідна психологічна допомога. Що стосується медичної допомоги, вона йому потрібна, і належним чином лікарі її надають. Я не можу сказати, де це відбувається, яким чином", — сказав він.

Адвокат заявив, що Чаус розповів йому про все, що з ним відбувалося, але оприлюднити це поки не можна.

"Мені пан Чаус розповів, що з ним сталося, за його версією: де він перебував, яким чином відбулося його повернення. Зараз я не можу все це розповісти й розумію, чому СБУ так секретно до цього ставиться і його захищає. Мені також вдалося сьогодні поспілкуватися з детективами НАБУ, думаю, що не буде другої серії серіалу щодо спроби відбити пана Чауса у СБУ. Керівництво цих органів і керівництво держави зібралося і вирішило всі питання подальших дій у цій справі. Це все виходить за межі нормального сприйняття. СБУ надає йому охорону й забезпечує надання медичної допомоги", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

8 травня стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактами викрадення екс-судді Миколи Чауса і незаконного переправлення його через державний кордон.

17 травня цього року в Telegram-каналі з'явилося відеозвернення Чауса, про можливе викрадення якого повідомлялося з початку квітня. Він заявив, що планує повернутися в Україну і заперечив, що його викрали в 2021 році.

23 липня розслідування справи стосовно "викрадення" українського екссудді Миколи Чауса в Молдові завершили. Молдовські слідчі органи чекають відповіді від України.

Сьогодні, 30 липня, колишнього суддю Миколу Чауса знайшли у Вінницькій області.

За даними НАБУ, СБУ вивезла Чауса на Володимирську, 33, не передаючи його співробітникам НАБУ.

Довідка

У серпні 2016 року НАБУ порушило справу проти Чауса – слідство встановило, що суддя отримав хабар 150 тис. доларів готівкою, з яких 80 тис. сховав у дволітрову банку.

Однак без рішення парламенту відразу затримати суддю не змогли – через суддівський імунітет. Згодом Чаус перестав з'являтися на допити в НАБУ, його оголосили в розшук.

6 вересня того ж року Верховна Рада зняла недоторканність з Чауса, а Солом'янський райсуд Києва дозволив його затримати. Інтерпол оголосив Чауса в розшук в листопаді 2016 року, а через кілька місяців – 1 березня 2017 року – суддю затримали в Кишиневі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: