Новини

У Мексиці розробили п’ятиповерхові “зелені” будинки з сонячними панелями

Мексиканські архітектори розробили п'ятиповерхові «зелені» будинки з сонячними панелями, розділенням стічних вод і компостуванням.

Living the Noom представила компанія Sanzpont Arquitectura, пише Зелений Фонд.

Група з 4-поверхових будинків унікальної трикутної форми з вертикальними бамбуковими каналами і вертикальним лісом, що росте на зовнішньому фасаді будівлі. Нарешті, структура завершується терасою на п'ятому поверсі з сонячними панелями для збору енергії та міським садом, де жителі можуть вирощувати собі їжу.

Проект об'єднує біокліматичні та стійкі стратегії, такі як збирання дощової води, відокремлення стічних вод, водно-болотні угіддя для очищення сірої води, біопереробники, зона компосту і, зокрема, вертикальний ліс зовні кожної будівлі, який крім зелені, також фільтрує/очищує повітря, що надходить у будинок, і допомагає знизити температуру у будинку – явище, відоме як ефект теплового острова.

Дизайн Living In the Noom заснований на трьох основних принципах – благополуччя, стійкості і гнучкості.

Володар безлічі архітектурних нагород, проект Noom спрямований на створення спільноти людей, орієнтований на їх індивідуальні потреби. Це означало візуалізацію всього проекту як чогось багатогранного, а не просто будівлі, зробленої з ящиків, які б «містили» своїх мешканців.

Крім надання жителям Noom екологічного будинку для життя, проект забезпечує зеленню (70% площі проекту покрито садами – будівлі займають всього 30% від загальної площі), а також має центри омолодження, зони для медитацій, парки, басейни, центри мистецтва і навіть органічний сад для здорового харчування.

Noom складається з 3 будівель по 5 поверхів кожне. Квартири на кожному поверсі площею 60 і 120 квадратних метрів з 1, 2 або 3 спальнями. Унікальне планування дозволяє кожній кімнаті мати доступ до достатньої кількості непрямого сонячного світла.

Дизайн будинку також сприяє природній вентиляції для оновлення повітря у приміщенні і забезпечення оптимального рівня комфорту.

«Унікальне планування допомагає знизити споживання енергії на освітленні та кондиціонуванні повітря на 85%, – говорять архітектори Sanzpont. – Сонячні панелі на даху і високоефективна світлодіодна система штучного освітлення забезпечують живлення будівель у нічний час».

"Living In The Noom" – платиновий переможець премії A 'Design Award за 2021 рік.

Свіжі дописи

  • Новини

За квітень армія рф лише на сході втратила понад 24 тисячі солдатів

Загальні втрати російської армії за квітень лише на східному напрямку становлять 24 156 окупантів, 308… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Готуємо ще сім безпекових документів для України: зброя, фінанси, політична взаємодія, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі Україна працює над укладенням іще 7 нових двосторонніх… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Грузинський парламент проголосував у другому читанні за скандальний закон про “іноагентів”

Грузинський парламент у середу, 1 травня, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 33 атаки ворога

Протягом доби зафіксовано 100 бойових зіткнень. Найбільше - на Авдіївському напрямку. Про це передає Рубрика з посиланням… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Швейцарія скасувала концерт російської оперної співачки Нетребко: у чому причина

У швейцарському Люцерні на вимогу уряду однойменного кантону скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Очеретиному, де зараз точаться бої, досі залишається майже 200 місцевих жителів, – голова ОВА

Російська армія продовжує наступати в районі Очеретиного в Донецькій області. Наразі у місті знаходиться 198… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.