fbpx
Сьогодні
12:28 31 Лип 2021

Запуск "Північного потоку-2" - це погана угода, - тимчасовий повірений у справах США

Американський дипломат Джордж Кент, який на час відпустки Крістіни Квін виконує роль тимчасового повіреного в справах США в Україні констатував відмінності в поглядах Берліна та Вашингтона на проєкт "Північний потік-2".

Про це він розповів у інтерв'ю НВ, повідомляє Рубрика.

Кент прокоментував запитання про те, чи можуть США і Німеччина синхронізувати свої позиції щодо України та газового питання — і що буде, якщо цього так і не станеться.

"США досі дотримуються погляду, що запуск "Північного потоку-2″ — це погана угода, вона погана для України, вона погана для енергетичної безпеки Європи загалом, вона погана для Польщі та інших країн Центральної Європи", — визнав Джордж Кент.

Однак, за його словами, Білий дім намагається зберігати діалог зі своїми партнерами і шукати компромісні рішення.

"Ми в США ніколи стовідсотково не збігаємося в поглядах з нашими численними партнерами і союзниками, але водночас ми завжди віддані тому, щоб діалог тривав, і намагаємося сформувати з нашими партнерами спільний погляд на загрози і загальні підходи для їх вирішення", — пояснив дипломат.

За його словами, укладаючи резонансну угоду з Німеччиною щодо проєкту "Північний потік-2", США сподівалися зобов'язати Берлін стежити за тим, щоб Росія не могла використовувати енергетичні ресурси як зброю.

"Інтенція нашої політики в тому, щоб транзитний газ продовжував надходити через територію України і щоб Україна продовжувала отримувати достатньо прибутку від своєї ГТС, підтримуючи її у хорошому стані, це важливо як для України, так і для всієї системи транспортування газу до Європи. Це наша турбота про сьогодення, і ми сподіваємося, що стимулів достатньо, щоб цієї зими Росія не перекрила газ Україні, як робила це вже чотири рази за останні 15 років", — додав Кент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: