fbpx
Сьогодні
09:24 31 Лип 2021

Україна буде святкувати День молоді в серпні: Зеленський підписав указ

English version here

Фото unsplash.com

З 2022 року Україна буде відзначати Міжнародний день молоді 12 серпня.

Про це йдеться в указі Президента України №333/2021, який опубліковано на сайті Офісу Президента.

Зазначається, що метою указу є підтримка "прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів".

Таким чином, замість останньої неділі червня, як це було встановлено відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94, Україна буде святкувати з 2022 року Міжнародний день молоді 12 серпня.

Очільник партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко зазначив з приводу цього, що відмова від святкування Дня молоді наприкінці червня за радянською традицією – це один із кроків декомунізації, що "витісняє пострадянські погляди з інформаційного простору сучасної української молоді".

"Це надважливий сигнал, аби показати: ми – разом із Європою, разом із усім світом. Водночас важливо наголосити: наша команда згадує про молодь не лише на відповідні свята, як це було прийнято у старих політиків. Ми працюємо для неї щодня. Все, що робить "Слуга Народу" – спрямоване на те, аби українська молодь могла реалізувати свій потенціал, жити в тій країні, про яку вона мріє, розвивати себе та будувати своє життя саме в Україні", – наголосив Олександр Корнієнко.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: