fbpx
Сьогодні
21:56 31 Лип 2021

У США розробляють бетон, який дозволяє заряджати електромобілі під час руху

У США розробляють перший у світі сегмент бетонних доріг з безконтактною бездротовою зарядкою.

Проект реалізує Департамент транспорту Індіани (INDOT), університет Purdue і німецький стартап Magment GmbH, передає building-tech.org.

Інноваційний бетон, що намагнічується, дозволить заряджати електромобілі під час руху.

Проект буде реалізований у три етапи. На двох перших етапах будуть проводитися випробування, аналіз та оптимізація дорожнього покриття, що проводяться спільною програмою транспортних досліджень (JTRP) у кампусі Purdue у Західному Лафайєті. На третьому етапі INDOT побудує випробувальний стенд довжиною у кілометр. Там інженери протестують здатність інноваційного бетону заряджати важкі вантажівки на великій потужності (200 кіловат і вище).

Після успішного завершення випробувань всіх трьох фаз INDOT буде використовувати нову технологію для електрифікації ділянки міждержавної автомагістралі в Індіані.

"Транспортна галузь перебуває у процесі трансформації, небаченої з моменту винаходу автомобіля. Завдяки цьому дослідженню ми розкриємо можливості для скорочення викидів та впливу забруднюючих речовин поблизу дороги, у поєднанні з іншими транспортними інноваціями в області спільної мобільності та автоматизації, які визначатимуть політику на основі отриманих даних", – сказала Надя Гкрица, професор цивільного будівництва, сільськогосподарської та біологічної інженерії та директор кампусу ASPIRE в університеті Purdue.

"Цей справжній крок вперед до майбутнього динамічної бездротової зарядки. Проект, безсумнівно, встановить стандарт доступної, стійкої та ефективної електрифікації транспорту", – переконаний Маурісіо Есгерра, генеральний директор Magment.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: