fbpx
Сьогодні
13:52 31 Лип 2021

У Держгеокадастрі заявили, що ажіотажу на ринку землі немає

У перші дні функціонування ринку землі спостерігався певний ажіотаж, пов'язаний із необхідністю надання нотаріусам доступу до відомостей Державного земельного кадастру. Однак зараз немає жодного ажіотажу.

Про це зазначено на сайт Міністерства аграрної політики та продовольства, передає Рубрика.

За словами першого заступника голови Держгеокадастру Анатолія Мірошніченка, з 1 липня із заявами надати доступ до відомостей Державного земельного кадастру звернулись 4288 нотаріусів, які подали 4806 заяв. З них погоджено 4242 заяви, відмовлено – 558.

Він наголошує, що моніторинг земель засвідчив відсутність ажіотажу на ринку земель сільськогосподарського призначення, а також відсутність істотної зміни динаміки ринку в порівнянні із періодом до 1 липня 2021 року.

"Також моніторинг дозволив виявити, що станом на 1 липня понад сто юридичних осіб та понад тисячу фізичних осіб володіли більш як ста гектарами земель сільськогосподарського призначення, багато з них – більш як тисячею гектарів. З 1 липня 2021 року така концентрація земель сільськогосподарського призначення стає неможливою", – акцентує Мірошниченко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: