fbpx
Сьогодні
16:27 31 Лип 2021

На пляжі Азовського моря встановили "рибу" для збору пластику

Фото: mrpl.city

На пляжі Азовського моря в Маріуполі з'явилася спеціальна риба для збору пластику.

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на Маріуполь сіті.

На Піщаному пляжі в Маріуполі встановили екоскульптуру великої риби, в яку можна збирати пластик. Інсталяція створена в рамках проекту «Re-Mo-Re», який переміг у програмі малих грантів «Бюджету громадської участі».

Ініціаторами ідеї стали громадська організація «ЄКО ГУРТ» і Зелена рада при виконавчому комітеті Маріупольської міської ради. Так, за кошти громадського бюджету на маріупольське узбережжя доставлять і встановлять п'ять різнокольорових інсталяцій.

риба для збору пластику

Фото: mrpl.city

"Поруч з кожним об'єктом розташується інформаційна табличка з правилами. Проект спрямований більше на освіту дітей. Буде п'ять скульптур у вигляді великих риб, яких потрібно «погодувати» пластиком. Таким чином, з дитини виросте екоусвідомлений дорослий", – пояснює керівник маріупольської громадської організації "ЄКО ГУРТ" Анна Чебан.

Голова Зеленої ради при виконавчому комітеті Маріупольської міської ради Валентина Абалмасова уточнює що пластик, зібраний таким чином, вивозитимуть на переробку.

"Фігури стаціонарні, хочемо спробувати залишити їх на місцях і після закінчення літа, сподіваючись на свідомість маріупольців. У нас в місті є заготівельники вторсировини, які відправляють матеріал на переробку. З ними провели переговори, представники готові забирати з пляжів і досортувати цей пластик. Один об'єкт вмістить себе до двох кубів пластику", – уточнює Валентина Абалмасова.

риба для збору пластику

Фото: mrpl.city

За словами керівника департаменту з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагна Мнацаканяна, був проведений великий обсяг робіт і розрахунків для реалізації проекту.

"Проблема забруднення моря пластиком актуальна, ми бачимо, що це досить серйозна тенденція. У нас було гасло: «Краще пластик буде в металевій рибці, ніж в тій, що плаває в морі». Проект виявився дуже складним з точки зору реалізації. Металева скульптура, з одного боку, повинна бути естетичною, з іншого боку – вандалостійкою. Крім того, має бути зрозуміло, що робити – для цього була придумана ціла покрокова інструкція", – зазначає Ваагн Мнацаканян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: