fbpx
Сьогодні
14:21 31 Лип 2021

Офіс Генпрокурора пояснив, чому Мамедову відмовили у допуску до держтаємниці

В Офісі Генпрокурора розповіли, що заступнику генерального прокурора Гюндузу Мамедову, який вів справи щодо воєнних злочинів в анексованому Криму й на окупованій частині Донбасу, відмовили у наданні допуску до державної таємниці через недостовірні відомості про нього.

Як пише hromadske в Офісі Генпрокурора зазначили, що Служба безпеки України відмовила в допуску до державної таємниці Мамедову на підставі пункту 1 частини другої статті 23 Закону України "Про державну таємницю". Йдеться про повідомлення громадянином під час оформлення допуску недостовірних відомостей про себе. Які саме неправдиві відомості Мамедов надав, в ОГП не уточнили.

Там також зазначили, що наразі кадрова комісія з розгляду дисциплінарних скарг розглядає звернення щодо неналежного виконання прокурором посадових обов'язків, за результатами якого буде ухвалене рішення про наявність (відсутність) підстав для звільнення Мамедова.

Журналісти також попросили ОГП прокоментувати заяву юридичної компанії "Міллер", яка представляє інтереси Гюндуза Мамедова, щодо "систематичного тиску" та складних умов роботи, які "свідомо створювалися", і скорочення посади Мамедова. В Офісі Генпрокурора зазначили, що ця запитувана інформація не є предметом правового регулювання закону "Про доступ до публічної інформації".

У юридичній же компанії "Міллер" наразі не коментують цю справу.

Нагадаємо, Гюндуз Мамедов звільнився з посади заступника Генерального прокурора та з органів прокуратури через, як заявлялося, тиск на нього.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: