fbpx
Сьогодні
15:34 30 Лип 2021

Зеленський вшанував пам’ять українських воїнів, які загинули в боях за Авдіївку

English version here

Президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять українських воїнів, які загинули в боях за Авдіївку та подякував нинішнім захисникам міста.

Про це стало відомо з трансляції Офісу президента у Фейсбук, передає Рубрика.

"7 років тому без великих, і все ж таки – втрат, місто Авдіївка було звільнено від окупантів силами 2-го батальйону тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади та добровольців "Правого сектора". Авдіївка стала 10-м за рахунком містом Донецької області, яке було визволено нашими українськими воїнами-захисниками, після Маріуполя, Слов'янська, Краматорська та інших дуже важливих українських міст…

Довго Авдіївка залишалася однією з найгарячіших точок і зараз залишається на передовій нашої боротьби з російською агресією. А зовсім поряд, у Авдіївській промзоні, незважаючи на домовленості, продовжуються вибухи і обстріли. Авдіївка сьогодні – це місто на лінії вогню. Що обрало лінію свободи і розвитку, лінію нашої держави. Ми ніколи не забудемо тих, хто сплатив цей вибір своєї життям і загинув, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України", – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, за ці роки до захисту Авдіївки та "промки" залучались майже всі бойові підрозділи ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції, на цей момент це важливе завдання виконує 3-тій батальйон 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Президент щиро подякував бійцям цього батальйону і всім українським воїнам, хто боронить наші кордони та незалежність України.

Також Зеленський представив нового командувача Об'єднаних сил – Олександра Павлюка.

Нагадаємо, 30 липня президент перебуває з робочим візитом у Донецький області, де проведе засідання РНБО.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: