fbpx
Сьогодні
18:33 30 Лип 2021

Зеленський проінспектував реалізацію проєктів "Великого будівництва" на Донеччині

Фото: ОПУ

Донецька область – перша за кількістю проєктів "Великого будівництва".

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час робочої поїздки президента України Володимира Зеленського до Донецької області, повідомляє пресслужба ОПУ.

За його словами, всього в регіоні споруджують 54 об'єкти. Зокрема, 10 шкіл, 5 дитячих садочків, 2 стадіони, ЦНАП, Міський палац культури "Концертна зала міста Маріуполя", ремонтують 4 лікарні. 42 об'єкти будуть завершені у 2021 році.

Крім того, в області вже готові 10 відділень у кожній опорній лікарні та 5 сільських амбулаторій.

Також голова Донецької ОДА Павло Кириленко розповів Володимиру Зеленському про стан реалізації Національної програми "Велике будівництво" в регіоні, зокрема в частині ремонту й будівництва доріг, об'єктів соціальної інфраструктури.

Глава держави закликав не зменшувати темпів відновлення автошляхів на Донеччині.

Під час робочої поїздки Зеленський також ознайомився з початковим етапом будівництва сучасної Обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську.  Відомо, що лікарня буде розрахована на надання меддопомоги 2,5 млн мешканців Східного регіону України.

Будівництво лікарні в Краматорську

Проєктом заплановано створення в лікарні потужного консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням, із впровадженням методів експрес-діагностики найбільш поширених хвороб, і розрахованого на 600 відвідувань за зміну. Стаціонарну допомогу планують надавати в умовах 19 відділень із загальним фондом 600 ліжок.

Будівництво лікарні в Краматорську

У структурі лікарні передбачене функціонування унікальних високоспеціалізованих відділень. Більшість видів медичної допомоги, які планують надавати тут, взагалі не надаються на території Донецької та Луганської областей або потребують значного розширення. Це стосується кардіохірургії (зокрема дитячої), судинної хірургії, гематології, проктології, торакальної хірургії, урології, політравми тощо. На базі стаціонарних відділень буде розміщено клінічні кафедри Донецького національного медичного університету.

Будівництво лікарні в Краматорську

Друга черга будівництва передбачає створення медичного містечка з житловим будинком на 50 квартир підвищеної комфортності для медперсоналу, гуртожитку для студентів медичного університету та медичних працівників на 100 місць, а також готелю на 100 місць для відвідувачів і пацієнтів, які проходять амбулаторне лікування.

Нагадаємо, 30 липня президент перебуває з робочим візитом у Донецький області, де проведе засідання РНБО.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: