fbpx
Сьогодні
10:30 30 Лип 2021

Україна відправляє до Туреччини пожежні літаки для гасіння осередків лісових пожеж

English version here

Фото: ДСНС

Україна направляє до Туреччини пожежні літаки Державної служби з надзвичайних ситуацій для гасіння масштабних лісових пожеж.

Про це повідомляє ДСНС.

30 липня два пожежні літаки ДСНС України вилітають до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж, що виникли 28 липня поблизу міста Манавгат в провінції Анталія та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Наразі загальна площа пожеж складає понад 1 тис. 500 га. Внаслідок надзвичайної ситуації 4 особи загинули та 183 постраждали, з них 58 – госпіталізовані. Вогонь пошкодив понад 100 приватних будинків та споруд. Рятувальні служби взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжується гасіння 20 осередків.

"Для допомоги турецьким вогнеборцям, відповідно до підписаного у лютому 2020 року Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Президенцією з управління на випадок надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки (AFAD) про співробітництво в галузі попередження катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення", – повідомляють в ДСНС.

Зазначається, що це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії.

Всього до гасіння пожеж у Туреччині, що ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою, станом на 30 липня залучені понад 4 тис. осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

Як повідомлялось, 29 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надасть Туреччині усю необхідну допомогу у зв'язку з масштабними пожежами.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: