fbpx
Сьогодні
11:17 30 Лип 2021

Олімпіада 2020: тренера збірної Німеччини з велоспорту відправили додому через расистське зауваження

Тренер збірної Німеччини з велоспорту Патрік Мостер був відправлений додому з Олімпійських ігор після того, як він зробив расистське зауваження під час чоловічих гонок на шосе в середу.

Про це інформує УНН з посиланням CNN та Reuters.

Глава Німецької олімпійської спортивної конфедерації (DOSB) в четвер підтвердив, що Мостер "більше не буде виконувати свої обов'язки в складі велосипедної команди" на Олімпійських іграх і повернеться до Німеччини.

Мостер, спортивний директор Німецької федерації велоспорту, під час змагань вигукував принизливі образи — маючи на увазі близькосхідні народи — німецькому велосипедисту Нікіасу Арндту.

Він вимагав від свого підопічного "наздогнати гонщиків на верблюдах" — імовірно, йшлося про спортсменів з Еритреї та Алжиру.

Арндт сказав, що був вражений формулюванням спортивного директора і розкритикував його коментарі як "неприйнятні".

Пізніше Мостер вибачився за свої зауваження, звинувативши в цьому "напружену хвилину в змаганнях", і сказав, що він не є расистом.

Але президент DOSB і лідер токійській делегації Альфонс Херман вважають, що Мостер "порушив" олімпійські цінності.

"Ми як і раніше переконані, що його публічні вибачення за расистські висловлювання, які він зробив вчора, щирі. Однак, зробивши цей випад, пан Мостер порушив олімпійські цінності. Чесна гра, повага і терпимість не підлягають обговоренню для (збірної Німеччини)", — сказав Херман.

Міжнародний олімпійський комітет привітав рішення відправити Мостера додому, додавши, що його коментарям "не місце" на іграх.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: