fbpx
Сьогодні
14:47 30 Лип 2021

Правоохоронці затримали чоловіка, який начебто влаштував вибухи в поштоматах

Фото: Нацполіція

Правоохоронці затримали чоловіка, який надіслав до Києва та Одеси відправлення з піротехнічними виробами, які у поштоматах здетонували.

Про це повідомила Київська міська прокуратура, а також речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП.

У четвер 29 липня близько шостої години ранку у приміщенні одного із ТЦ на Оболоні у скриньці поштомату "Нової пошти" стався вибух. Під час вибуху ніхто не постраждав. Згодом аналогічний інцидент стався у поштоматі в Одесі.

Увечері цього ж дня за результатами слідчих (розшукових) заходів правоохоронці встановили особу підозрюваного та затримали його у місті Чернівці. Затриманим виявився 32-річний уродженець АРК Крим, мешканець Чернівців, раніше не судимий.

У ході невідкладних обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили частини саморобного вибухового пристрою, пакети з порошкоподібною речовиною, схожою на вибухову, засіб для заглушування GSM сигналу, товарні накладні "Нової Пошти", чорнові записи тощо.

Вилучені предмети та речовини направлено на експертизи.

Також у затриманого виявили паспорти громадянина України та РФ, видані на його ім'я.

За цей час черівчанина доставили до Оболонського управління поліції ГУ НП в м. Києві для проведення слідчих дій.

 

Чоловіку готується повідомлення про підозру за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За вказаний злочин підозрюваному загрожує до десяти років тюремного ув'язнення.

"За попередніми даними, зловмисник в обох випадках використовував саморобні вибухові пристрої малої потужності, які були введені у дію годинниковим механізмом. На цей час слідство встановлює мотиви і обставини вчинення злочинів.

Враховуючи суспільний резонанс і особливу складність кримінального провадження, вчинення пов'язаних між собою злочинів на території декількох областей України, для оперативного проведення слідчих дій створено спільну слідчу групу, до складу якої включено слідчих з декількох регіонів країни", – сказала Максимець.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: