fbpx
Сьогодні
09:35 30 Лип 2021

Естонія готова визнавати українські сертифікати та свідоцтва про вакцинацію

English version here

Естонія готова визнавати міжнародні свідоцтва вакцинації, видані українськими лікарями, а також цифрові COVID-сертифікати, які українці будуть отримувати після щеплення двома дозами вакцини.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у Фейсбук, передає Рубрика.

Окрім визнання COVID-сертифікатів, напередодні Естонія відправила до України гуманітарну допомогу літаком Військово-повітряних сил, на борту якого привезли 52 800 доз вакцини проти коронавірусу компанії AstraZeneca. Усього Естонія передасть Україні 200 тисяч доз вакцини AstraZeneca.

Решта прибуде до України протягом цього року.

Ляшко додав, що під час зустрічі з колегами з Естонії українська сторона домовилася налагодити обмін досвідом у створенні та роботі університетських клінік, а також долучитися до формування списків препаратів першої необхідності державного значення.

"Завдяки таким спискам ми можемо завчасно подбати про виробництво препаратів, обладнання чи засобів індивідуального захисту, запаси яких мають бути наявні у країнах постійно. Тоді у разі загроз надзвичайних ситуацій ми зможемо бути порівняно незалежними від великих іноземних виробників", – каже міністр.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: