Данилюк на своєму дні народження вдарив Милованова: у чому справа

Колишній секретар РНБО Олександр Данилюк побився з радником голови ОПУ Тимофієм Миловановим.

Бійка сталася на святкуванні дня народження Данилюка, на яке завітав Милованов, пише УП.

Перед цим Милованов та Данилюк відійшли в сторону та говорили. В результаті чоловіки почали сваритися.

Після цього Данилюк попросив Милованова залишити свято та доповісти Єрмаку, що його вигнали з дня народження.

В якийсь момент Милованов звернувся до Данилюка зі словами: "Тобі згадати, як ти в часи Януковича працював?".

Після цього колишній секретар РНБО вдарив радника голови ОПУ з криком: "Ти покидьок, я з перших днів був на Майдані".

Їх розбороняв депутат Київради Дмитро Білоцерковець та колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак.

В результаті, Трепак вивів Милованова зі свята. Радник Єрмака отримав пошкодження брови.

У чому справа?

29 липня конкурсна комісія не допустила Данилюка до конкурсу на посади директора Бюро економічної безпеки – не підійшов диплом Університету Індіани.

Голова комісії, ексміністр фінансів Тимофій Мілованов заявив про невідповідність Данилюка кваліфікаційним вимогам. Він не надав документи, що засвідчують наявність у нього вищої юридичної або економічної освіти, натомість надав документи, які засвідчують вищу освіту за спеціальністю, яка не відповідає вимогам конкурсу.

Данилюк закінчив Національний політехнічний університет (КПІ) за спеціальністю інженер-електрик і паралельно здобув освіту в галузі фінансів в Київському інституті інвестицій. 

МВА ексміністр отримав в Університеті Індіани, проте диплом не було нострифіковано, у зв'язку з чим комісія відмовилася його визнавати. Мілованов посилався на лист Міносвіти щодо того, що без належного визнання диплому в Україні немає підтвердження того, що освіта справді здобувалася та що документ є автентичним.

Згодом він написав у Facebook, що "закон не визнає автоматично іноземні дипломи". Данилюку слід було подати диплом в МОН на перевірку справжності диплому і того, чи прослухані курси відповідають спеціальності.

"Тому по суті комісія розуміє що освіта є, але по закону визнати цього не може. Бо є ксерокс диплому і немає підтвердження що цей ксерокс справжній", – написав Мілованов.

Сам же Данилюк каже, що з цим дипломом "працював на Волл-стріт, а після цього працював в міжнародних інвестиційних компаніях", тому обурений, що комісія його не визнала.

За Данилюка заступився міністр фінансів Сергій Марченко. Він посилався на те, що не було вимоги щодо нострифікації під час подання документів, проте Мілованов відповів, що це є законодавчою вимогою. Марченко висловив думку, що "це буде пояснюватися політично". "Я не проти законності цих рішень, мене цікавить, як ми це будемо пояснювати", – додав він.

"Або ми всіх 11 допускаємо і просимо виправити документи, або голосуємо за дискваліфікацію всіх", – заявив Мілованов. Зрештою, комісія проголосувала за зняття з конкурсу 11 осіб, Марченко утримався.

Свіжі дописи

  • Новини

“Якщо росія покаже щире бажання вести переговори, то “ми точно будемо там”, – Держдеп США

Сполучені Штати Америки будуть підтримувати Київ у довгостроковій перспективі та мають план, який допоможе Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Війська рф готують наступ, обираючи між кількома напрямками, – ISW

Для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою російські війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками,… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Парламент Ісландії схвалив довготермінову політику підтримки України

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію щодо допомоги Україні на 2024-2028 роки, таким чином підтвердивши рішучу та… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Клименко анонсував створення третьої бойової бригади прикордонників “Гарт”

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив про створення третьої бойової бригади Державної прикордонної служби України… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних БпЛА

Кілька десятків робітників в ангарі на заході України збирають безпілотники, які використовують для завдавання ударів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ подякував прикордонникам за самовідданість у боротьбі за незалежність України

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський подякував прикордонникам, які у 2014 році не зрадили присязі… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.