fbpx
Сьогодні
17:57 30 Лип 2021

Аукціонна комісія пропонує продати завод "Більшовик" починаючи від майже 1,4 млрд грн

Аукціонна комісія з приватизації ПАТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше – "Більшовик") за підсумками засідання в п'ятницю направить уряду пропозицію встановити стартову ціну 1 млрд 398,017 млн грн.

Про це повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко агентству "Інтерфакс-Україна".

"Приватизація заводу "Більшовик" – це шанс на друге життя для цього підприємства, що має понад 500 млн грн боргів. У попередні роки виробництво було знищено, і тепер основний вид діяльності – здача приміщень в оренду", – зазначив Сенниченко.

За його словами, приватизаційні умови, які схвалені комісією та підлягають затвердженню урядом, передбачають, зокрема, інвестиції в ремонт і модернізацію промислового майданчика в Жашкові понад 57 млн грн, збереження основних видів діяльності, погашення кредиторської заборгованості та боргів із зарплати та перед бюджетом.

У Фонді уточнили, що в засіданні комісії взяли участь також представники заводу, держконцерну "Укроборонпром", Київської міськдержадміністрації, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань і радника з приватизації "КПМГ-Україна".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: