fbpx
Сьогодні
21:42 29 Лип 2021

В Україні вперше відправили поштову посилку безпілотником

Фото: "Нова пошта"

Поштовий оператор «Нова пошта» вперше протестував відправлення посилки за допомогою безпілотника. Вантаж відправили за 480 кілометрів ㅡ з Київської області до Харківської.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зокрема, тестову посилку відправили безпілотним літаком Discovery української компанії «Аеродрон». З аеродрому «Чайка», що у Київській області, безпілотник вилетів о 7:00 29 липня. Вже о 12:00 він прибув на аеродром «Коротич» у Харківській області.

У зворотному напрямку посилку відправили о 14:00 ㅡ до Києва вона мала прибути о 19:00.

У «Новій пошті» заявляють, що такий тип транспортування абсолютно безпечний, у небі безпілотник може розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. До того ж він має спеціальний парашут: у разі непередбачених обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою.

поштову посилку безпілотником

Фото: "Нова пошта"

Також за безпілотником слідкує оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів. Так, наприклад, під час тестування посилку в повітрі додатково супроводжував літак.

Всього під час тестового запуску безпілотник пролетів відстань у 480 кілометрів. Наразі у компанії хочуть скоротити час відправлення до трьох годин та масштабувати доставлення безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів.

«Авжеж, все це на етапі тестування і наступний, не менш вражаючий маршрут, відбудеться у серпні. Сподіваємось, що якомога скоріше, такий вид доставки стане доступним кожному», ㅡ кажуть у компанії.

Наступний тестовий політ запланований до Львова. Загальна вага перевезеного вантажу, становитиме 250 кг і більше.

Компанія планує запустити послугу в комерційну експлуатацію вже у 2022 році: посилки доставлятимуть із сортувального термінала на аеродром, де їх будуть завантажувати у спеціальний відсік безпілотника та відправляти за заздалегідь запрограмованим маршрутом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: