fbpx
Сьогодні
19:08 29 Лип 2021

Нормандська зустріч: у ТКГ розповіли про план України щодо Донбасу

Україна має план деокупації Донбасу, з яким вона може брати участь у переговорах в Нормандському форматі, якщо вони відбудуться.

Про це на каналі "Україна 24" розповіла членкиня гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Тетяна Іванова.

"З попереднього засідання Тристоронньої контактної групи минуло більше тижня, і група збереться не раніше кінця серпня, тому поки що новин ТКГ немає. Однак я не згодна з тим, що Україна не має плану щодо зустрічі в Нормандському форматі, якщо вона відбудеться. Я увійшла до ТКГ 2021 року, а "формула Штайнмаєра" була прийнята 2019 року. Я не пам'ятаю, щоб ця формула обговорювалася на будь-якому засіданні групи. Проте в ТКГ дуже активно обговорювався план України про деокупацію Донбасу. Була спроба розробити спільний документ, він так і не народився, проте такий план у України є. Думаю, що саме з таким планом Україна їхатиме на міжнародну зустріч", – сказала Іванова.

Також вона зазначила, що як і раніше, ніяких домовленостей про обмін людьми немає.

"Україна вимагає повернення всіх своїх громадян, які там зараз незаконно утримуються, це понад 300 осіб, я не можу зараз сказати про дати, бо немає домовленостей про те, щоб відбувся обмін. Коли такі домовленості будуть, всі будуть проінформовані", – сказала членкиня підгрупи.

Також Іванова розповіла, що стан здоров'я глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука ніяк не впливає на роботу групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: