fbpx
Сьогодні
16:03 29 Лип 2021

Корнієнко розповів, чи варто позбавляти українського громадянства людей з паспортом РФ

В ОРДЛО збільшується кількість людей з російськими паспортами, водночас є ініціатива позбавляти українського громадянства людей, у яких є російський паспорт.

Чи треба це робити, розповів нардеп з фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко на телеканалі "Україна 24".

"Мені здається, це ініціатива не нардепів "Слуги народу", а колег з опозиції. Ну, вони можуть такі політичні питання підіймати. Те, що робить Росія, є загрозою національній безпеці. Щобільше, вони збираються цим людям дати можливість проголосувати на виборах (в Держдуму Росії – ред.). Ми з цього приводу готуємо вже постанову в комітеті та будемо до зали виносити – про засудження таких дій, звернення до світової спільноти, що потрібна якась реакція. Але треба боротися за уми людей гуманітарним чином. Через те, що 5 років нічого не робилося у цьому напрямку, зараз у нас багато роботи, щоб намагатися повертати людей в Україну, в першу чергу ментально", — заявив він.

Депутат пояснив, про що саме йдеться.

"Це і законопроєкт про вступ для дітей (з окупованих територій – ред.), і про медіаресурси, які працюють на ту сторону. Знаєте, заборонити – це легше за все, але з'ясуймо мотиви. Я не впевнений, що з тих сотень тисяч людей, які отримали російські паспорти… Так, там є ідеологічні мотиви, але там є і практичні мотиви, бо в людей там є якийсь соціальний захист абощо. Нам треба працювати над тим, щоб інтеграцією займалися вже зараз, попри те, що зараз у нас немає доступу до окупованих територій", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: