fbpx
Сьогодні
12:33 28 Лип 2021

Україна опрацьовує з Білим домом і Держдепом дату поїздки Єрмака та Кулеби до США

Дата поїздки до Вашингтона міністра закордонних справ та керівника Офісу президента для підготовки візиту Володимира Зеленського до США наразі опрацьовується з Білим домом і Державним департаментом.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "Укрінформ".

"Зараз опрацьовується конкретна дата візиту (глави МЗС Дмитра Кулеби і керівника ОПУ Андрія Єрмака до Вашингтона. – ред.) з Білим домом і Державним департаментом США . На порядку денному буде підготовка зустрічей Президента і конкретно підготовка домовленостей президентів", – сказав Кулеба.

Він додав, що українська і американська сторони прагнуть, щоб візит Президента Зеленського до Вашингтона був не церемоніальним, а мав конкретні результати.

"Для цього потрібно, як і в будь якій роботі буває, поїхати і політично щось проштовхнути, десь підтягнути, десь пришвидшити, щоб вийти на конкретні результати. Часу насправді залишилося не так багато, але уряд активно працює над підготовкою домовленостей президентів", – запевнив очільник МЗС.

Кулеба поінформував, що цей процес особисто координує Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Є дуже амбітні плани, амбітні проєкти, тому, власне, про те, щоб перетворити плани і проєкти на конкретні домовленості ми й будемо говорити у Вашингтоні", – зазначив Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: