fbpx
Сьогодні
17:36 28 Лип 2021

Україна вводить збір біометрії для іноземців та осіб без громадянства, які хочуть отримати візу

Кабмін ухвалив постанову про збір біометричної інформації іноземців та осіб без громадянства, які оформлятимуть візи для в'їзду до України в українських дипломатичних установах за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"З 1 січня 2022 року під час подання візового клопотання уповноважені органи здійснюватимуть обов'язкову фіксацію біометричних даних візових аплікантів (фотографування обличчя і сканування відбитків пальців обох рук)", — заявили в МЗС.

Дані зберігатимуться протягом п'яти років у візовій системі, а потім будуть знищені. Раніше оформлення українських віз залишалось єдиною ланкою ідентифікації іноземців та осіб без громадянства, що не передбачало фіксацію біометричних даних — це робили під час прикордонного контролю, оформлення посвідки на проживання тощо.

У МЗС вважають, що постанова Кабміну дозволить спростити процедуру ідентифікації іноземців та осіб без громадянства під час і після їхнього в'їзду до України, вдосконалити контроль за міграційними потоками іноземців та осіб без громадянства, поліпшити координацію між органами, що відповідають за державну міграційну політику, і посилити боротьбу з підробленими документами.

Зміни не стосуватимуться деяких категорій заявників або будуть застосовуватись до них в обмеженому обсязі – дітей до 12 років, осіб з дипломатичними або службовими паспортами, осіб з фізичними вадами, які не дозволяють надати біометричні дані тощо.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: