fbpx
Сьогодні
17:15 28 Лип 2021

З України в Румунію відправили на переробку майже 22 тонни батарейок

English version here

Фото: facebook.com/batareiky

Перша у 2021 році фура з батарейками вирушила на переробку з України на завод GreenWEEE. Сюди увійшли 21,9 тонни батарейок.

Про це пише ГО "Батарейки, здавайтеся".

Батарейки збирали в:

🔋 торгових мережах Епіцентр К, Мережа АЗК «WOG» та JYSK Ukraine

❤️ в 71+ компаніях та організаціях, які передали свої батарейки, оплативши їх утилізацію (дізнатись більше — batareiky.in.ua/boxes)

фура з батарейками

Фото: facebook.com/batareiky

"🤔 Чому в минулому році ми відправили аж 7 фур, а зараз уже середина року, і ми лише завантажили першу машину? Причина — збирається мало батарейок. У 2020 році, коли ми вперше налагодили процес переробки українських батарейок в Європі, ми фактично розгружали всі ті запаси батарейок, які збирались в Україні за останні 5-8 років. Зараз зібрати та відправити таку ж саму кількість за рік буде вже складніше. У 2021 ми поки що відправили на переробку всього 0,7% річного імпорту нових батарейок в Україну, і ще половина наступної фури уже є у нас на складі", — розповідають активісти.

фура з батарейками

Фото: facebook.com/batareiky

⚡️ Як допомогти, щоб більше батарейок в Україні йшли на переробку, а не в землю?

— Замовте коробочку для збору батарейок у свій офіс. Контакти: 099-311-67-96, 097-168-55-76

— Поширте інформацію та розкажіть друзям про ті 9 торгових мереж, яки уже надійно збирають батарейки з нами — приймають 20-50 штук батарейок за візит

— Налаштуйте внесок на роботу ГО "Батарейки, здавайтеся", щоб вони розширили мережу збору, та відновили збір у школах та під'їздах (кожні 50 грн/міс, 100 грн/міс мають значення)

"Наша ціль — 100% батарейок в Україні на переробку, а не в землю. І ми досягнемо її разом, так само, як вперше в історії нашої країни почали відправляти батарейки на переробку", — вірять активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: