fbpx
Сьогодні
19:45 27 Лип 2021

Зеленський прокоментував звільнення Хомчака: Сфера оборони має працювати без непорозумінь між керівниками

Рішення президента України Володимира Зеленського щодо звільнення Руслана Хомчака з посади головнокомандувача ЗСУ є "продовженням розпочатих кадрових змін у Міністерстві оборони України та в секторі безпеки".

Про це зазначили у пресслужбі ОПУ, яка цитує слова президента.

Володимир Зеленський вважає безумовним пріоритетом здатність керівників усіх рівнів на сто відсотків виконувати завдання, необхідні для захисту України від збройної агресії.

"Сфера оборони має функціонувати стабільно, скоординовано, з чіткою перспективою та без непорозумінь між керівниками", – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що слід активізувати роботу як у Міністерстві оборони, так і в Збройних Силах.

"Ротації чи заміна керівників не мають розглядатися як щось надзвичайне. Якщо є потреба змінити керівний погляд на конкретному напрямку, це потрібно робити", – сказав Володимир Зеленський.

Президент очікує, що на всіх рівнях у Збройних Силах, Міністерстві оборони та в структурах сектору безпеки буде налагоджена взаємодія, яка допоможе не припускатися помилок і дасть змогу підвищити ефективність захисту України.

"Від того, як побудовані відносини між керівниками, залежить виконання майже всіх завдань – від підготовки державного оборонного замовлення до конкретної роботи з нашими військовими на передовій, їхнього забезпечення. Очікую від керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил якіснішої взаємодії та чіткішого окреслення перспектив для кожного українського військового – як на професійному, так і на соціальному рівні", – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, глава держави звільнив Михайла Коваля з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони, натомість першим заступником секретаря РНБО було призначено Руслана Хомчака, якого звільнили з посади головнокомандувача ЗСУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: