fbpx
Сьогодні
16:12 27 Лип 2021

У кремлівського політв'язня Бекірова стався мікроінсульт: попри це його хочуть перевести до ізолятора

Український політв'язень Інвер Бекіров, який утримується у "ФКУ ИК-2 УФСИН России по Республике Башкортостан" міста Салават, переніс мікроінсульт.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передає Рубрика.

Як відомо, Інвера Бекірова Росія безпідставно засудила до 18 років позбавлення волі за нібито "участь в організації "Хізб ут-Тахрір", яку РФ вважає терористичною. Він вже шостий рік перебуває в незаконному ув'язненні.

Посилаючись на його адвоката вона розповіла, що Інвер сам звернувся по допомогу до медсанчастини колонії, де згодом знепритомнів. Лікарі діагностували мікроінсульт.

Денісова зазначила, що попри критичний стан здоров'я ув'язненого, керівництво виправної установи планує перевести 58-річного чоловіка в штрафний ізолятор, через надумані порушення правил внутрішнього розпорядку. Перебування у ШІЗО може закінчитися для Інвера Бекірова найгіршим.

"Дії адміністрації виправної колонії є порушенням статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження з в'язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН та рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням", – наголосила омбудсмен.

Вона звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно відновити порушені права Інвера Бекірова, а також до генерального прокурора Республіки Башкортостан Володимира Ведерніков, аби той надав правову оцінку злочинним діям з боку адміністрації "ФКУ ИК-2 УФСИН России по Республике Башкортостан" та притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: