fbpx
Сьогодні
09:40 27 Лип 2021

Власник мережі магазинів АТБ почав фінансувати футбольний клуб

English version here

Компанія «BGV Group» співвласника мережі магазинів «АТБ» Геннадія Буткевича почала активно фінансувати муніципальний клуб з першої ліги «Полісся» з Житомира.

Про це директор клубу Володимир Загурський повідомив в інтерв'ю виданню «Трибуна».

Він уточнив, що офіційно генеральним спонсором «Полісся» компанія BGV стала ще минулого року, але активні вливання фінансів почалися тільки зараз.

За словами директора, бюджет клубу на новий сезон – комерційна таємниця. Однак Володимир Загурський уточнив, що з обласного та міського бюджету клубу виділяють 10,8 мільйонів гривень, решту грошей вкладає генеральний спонсор.

– У нас немає якоїсь жорсткої прихильності до цифр. У нас йде фінансування в міру потреби, тому якоїсь конкретної цифри просто немає, – відповів директор «Полісся» про фінансування з боку «BVG Group».

Власник мережі магазинів АТБ почав фінансувати футбольний клуб

Як зазначає видання, тепер житомирську команду називають одним з фаворитів першої ліги нарівні з харківським «Металістом» Олександра Ярославського і криворізьким «Кривбасом», який виник з ініціативи президента Володимира Зеленського шляхом перейменування іншого футбольного клубу.

При цьому, якщо в минулому сезоні зарплати в «Поліссі» обмежувалися 30 тисячами гривень на місяць, то зараз лідери команди отримують і 100-150 тисяч гривень, що відповідає рівню вітчизняної Прем'єр-ліги, куди планує пробитися «Полісся».

З впливом генерального спонсора пов'язують і заміну головного тренера, яким став екс-тренер збірної України Юрій Калитвинцев.

Власником 100% КП "Футбольний клуб" Полісся "є Житомирська міська рада. За регламентом, в елітний дивізіон з Першої ліги за підсумками цього сезону вийдуть команди, які посіли перше і друге місце. Третя і четверта команди Першої ліги зіграють стикові матчі з 14-м і 13-м клубами УПЛ.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: