fbpx
Сьогодні
15:21 26 Лип 2021

Якутського шамана, який ішов "виганяти Путіна", суд відправив у психлікарню

Якутський міський суд відправив Олександра Габишева, який називає себе шаманом, на примусове лікування у кримінальних справах про застосування насильства до співробітників правоохоронних органів і екстремізмі.

Про це сказав проєкту Радіо Свобода "Сибирь.Реалии" адвокат Олексій Прянишников.

За його словами, строк примусового лікування не визначений. В ході лікування за пацієнтом буде здійснюватися "інтенсивне спостереження". Захист Габишева буде оскаржувати рішення суду. «Як правило, коли призначають примусове лікування, люди проводять у лікарні не менше 2,5-3 років. Як буде в нашому випадку, я не можу сказати, але практика показує, що строк буває саме такий», – зазначив адвокат. Захист шамана вважає, що його госпіталізують в іншу медустанову, не в Якутську.

Сестра Габишева повідомила, що рідні і прихильники шамана (у будівлі суду сьогодні зібралося близько 30 осіб) були впевнені в його звільненні. Сама Захарова планувала одразу після суду відвезти брата до цивільних лікарів, щоб відновити його здоров'я, зіпсоване примусовим "лікуванням" у диспансері.

«На звільнення розраховував і сам Олександр, бо на завтра призначена медкомісія у психдиспансері для оцінки його стану. Він, судячи з усього, дійсно не був готовий до такого рішення суду», – уточнив Прянишников.

Поки рішення суду не вступило в силу, Габишев буде перебувати під вартою.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: