fbpx
Сьогодні
Знай наших 18:40 26 Лип 2021

Вперше в історії. Українка Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою Байройтського фестивалю

Українка Оксана Линів стала першою жінкою, яка диригувала оркестром за 145-річну історію оперного фестивалю у німецькому Байройті.

У неділю, 25 липня, Линів відкривала фестиваль прем'єрою Летючого голландця Ріхарда Вагнера.

Виступ завершився 12-хвилинними оваціями публіки, розповіла в соцмережах сама диригентка.

Серед глядачів була канцлерка Німеччини Ангела Меркель з чоловіком, професором Йоахімом Зауером.

Як повідомляє dpa, на запитання, що вона думає про те, що фестиваль вперше відкриває жінка-диригентка, Меркель просто сказала: «Нарешті!»

Ще рік тому Линів в інтерв'ю DW зазначила, що є щось особливе в тому, що вона стане першою жінкою, яка диригуватиме в цьому чарівному місці з часу заснування Байройтського фестивалю.

"Ріхард Вагнер написав для жінок важливі та визначальні ролі у своїх операх та зобразив їх надзвичайно емансипованими. Ось чому, я думаю, він би пишався тим, що майже через 140 років після його смерті жінка вперше втілить в життя його чудову музику", – сказала Линів.

Українська диригентка Оксана Линів

Фото: facebook.com/oksana.lyniv

Байройтський фестиваль — один із найвідоміших у світі музичних фестивалів, присвячений творчості німецького композитора Ріхарда Вагнера. Щорічний фестиваль був заснований Вагнером у 1876 році, а сьогодні є однією з найпопулярніших подій свого роду у Німеччині. У минулому 2020 році фестиваль був скасований через коронавірус.

Оксана Линів — українська диригентка, уродженка Львівщини. Перший головний диригент Опери і філармонійного оркестру австрійського міста Ґрац. Засновниця Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt у Львові та Молодіжного симфонічного оркестру України — YsOU.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: