fbpx
Сьогодні
18:27 26 Лип 2021

Справи Майдану: суд звільнив організатора "тітушок" від відповідальності за трьома статтями

Фото: watchersdotmedia

Дарницький районний суд Києва звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів Майдану.

Про це повідомляє Watchers із зали суду.

Адвокатка Тетяна Гнатюк подала клопотання про звільнення Крисіна від відповідальності через те, що строки давності по кількох статтях звинувачення закінчилися. Йдеться про звинувачення за ст. 296 (хуліганство вчинене групою осіб), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та ст. 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб) Кримінального кодексу.

Натомість прокурорка Юлія Малашич зауважила, що захисники Крисіна робили все можливе, аби затягнути розгляд справи.

"Вся поведінка захисту, а саме затягування — дало свій результат. Після 5 місяців неявок адвокатів судовий розгляд розпочався із запізненням. Строки давності по трьох статтях дійсно минули", – сказала вона.

Зрештою, суддя Олена Просалова задовольнила клопотання захисту Крисіна. Відтак, суд звільнив його від кримінальної відповідальності за вищезгаданими статтями.

Тепер у справі проти Крисіна лише звинувачення за ст. 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу чинити дії, що суперечать їх волі).

Під час слухання сьогодні представник потерпілих Павло Дикань долучив додаткові матеріали. Він звернув увагу на справу за звинуваченням Олександра Сєрова. Вона стосується епізоду з викраденням Владислава Іваненка. За версією слідства, Сєров охороняв викраденого потерпілого Іваненка у наметовому таборі біля метро "Бориспільська". За це він отримав 800 грн.

Викрадення Іваненка сталося в ніч на 21 січня 2014 року. Тоді потерпілого переплутали з іншими активістом Майдану, викрали і катували.

Захисниця Крисіна просила долучити до матеріалів копію вироку Сергію Чемесу. Саме Чемес в часи Майдану був спільником Крисіна. Згодом, після передачі обвинувального акту в суд, Чемес визнав вину і пішов на угоду зі слідством.

Наступного засідання – 29 липня о 10:30 – суд перейде до дебатів у справі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: