fbpx
Сьогодні
21:47 25 Лип 2021

На Прикарпатті створюють муляжі птахів

На думку вчених, чисельність популяції крячок у долині Дністра катастрофічно знижується через брак місця для гніздування.

Про це Укрінформу розповів директор з наукової роботи Галицького НПП Володимир Бучко.

«Ми провели майстер-клас із виготовлення муляжів крячків. Їх робили із пінопласту. Поки є 13, але цього замало, потрібні ще. Фактично ці муляжі обманюють крячків. Біля них включають звук колонії крячок і цей муляж зі звуком стимулює крячків до гніздування», – пояснив Бучко.

Він зауважив, що крячок малий гніздиться у червні-липні. Муляжі птахів планують встановити на штучному півострові Бурштинського водосховища. На думку вчених, чисельність популяції крячок у долині Дністра катастрофічно знижується. Це пояснюють браком придатних місць для гніздування і тим, що гніздові колонії постійно потерпають від паводків.

Крячок малий − вид птахів родини Мартинових. В Україні чисельність становить 2,5—4 тис. пар, з тенденцією до зменшення. Включено до останнього видання Червоної книги України (2009) (статус — рідкісний). Охороняється на територіях природно-заповідного фонду України.

Бурштинське водосховище створене у 1965 році на ріці Гнила Липа для потреб Бурштинської теплової електростанції, яку спорудили поблизу міста Бурштина. Загальна площа 12,6 км².

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: