fbpx
Сьогодні
Відео 17:01 24 Лип 2021

У Китаї представили потяг, який розганяється до 600 км/год

У прибережному місті Циндао, на сході Китаю, показали високошвидкісний потяг, який може розганятися до 600 кілометрів на годину. Зараз це найшвидший наземний транспорт у світі.

Про це повідомляє Xinhua з посиланням на дані китайського виробника рухомого складу China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC).

Там вказують, що поїзд повністю виготовляли в Китаї, і він став «останнім науково-технічним досягненням країни в галузі залізничного транспорту».

Проєкт поїзда маглев розпочався в жовтні 2016 року. Прототип поїзда виготовили в Циндао, а випробування розпочали в Шанхаї в червні 2020 року.

Потяги на магнітній подушці працюють за допомогою сили електромагнітного поля, тому вони видають менше шуму через відсутність тертя колеса об рейку.

Також їхній мінімальний радіус повороту вдвічі менший, ніж у метро, ​​що дозволяє краще обходити будівлі під час планування маршруту. Такі поїзди призначені для проїзду у вузьких місцях.

Поїзд може мати від двох до десяти вагонів на 100 пасажирів у кожному. Він може стати найкращим рішенням для поїздок на відстань до 1 500 км і заповнити нішу між високошвидкісними поїздами й авіацією.

найшвидший потяг

Китай лідирує у цій сфері

Країну називають світовим лідером у будівництві швидкісної залізниці. До кінця 2020 року в Китаї ввели в експлуатацію 37 900 кілометрів швидкісних залізничних ліній, найдовших у світі, за даними CRRC.

Першу комерційну систему маглев у Китаї ввели в дію у 2003 році в Шанхаї. Її протяжність — 30 кілометрів, між центром міста та міським аеропортом Пудун. Система базується на німецькій технології маглевської електромагнітної підвіски (EMS).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: