fbpx
Сьогодні
13:10 23 Лип 2021

Під час навчань на "Ширлані" танк випадково вистрілив у бік населеного пункту, - ЗМІ

Під час заключної частини навчань "Cossack Mace – 2021" напередодні на полігоні "Широкий лан" снаряди від танку розірвалися неподалік населеного пункту та на території приватного домогосподарства.

Як передає УНН, повідомлення про це з'явилося 22 липня на сайті спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, однак сьогодні його вже немає.

"За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону розпочато кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби щодо навчань, які проходили на території 235-го загальновійськового полігону "Широкий Лан" (ч. 3 ст. 425 КК України)", – йшлося у повідомленні.

За даними слідства, як зазначається, "22.07.2021 року, під час заключної частини навчань "Cossack Mace — 2021" на території полігону "Широкий Лан", що на Миколаївщині, у ході стрільб, які виконували військовослужбовці 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи з танків Т-64 у русі, зафіксовано снаряди, що розірвалися неподалік населеного пункту та на території приватного домогосподарства".

Вказано, що внаслідок вибухів травмованих та постраждалих осіб немає.

Також повідомлялося, що наразі з'ясовуються всі обставини події, призначено перевірку, під час якої винні особи будуть встановлені та притягнуті до відповідальності.

УНН зазначає, що повідомлення на сайті датовано 22 липня. Однак, на 23 липня повідомлення на сайті уже не було. Водночас, копія його збереглася у кеші Google. Те ж стосується повідомлення на сторінці прокуратури у Фейсбук.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: