fbpx
Сьогодні
13:50 23 Лип 2021

У МОЗ пояснили різницю між covid-сертифікатом і міжнародним свідоцтвом про вакцинацію

English version here

Між covid-сертифікатом і міжнародним свідоцтвом про вакцинацію є різниця. Подорожувати в інші країни вже можна з Міжнародним свідоцтвом про вакцинацію, а от covid-сертифікат такої можливості поки немає.

Відповідне пояснення зробив директор департаменту розвитку електронної системи охорони здоров'я Національної служби здоров'я Дмитро Черниш.

Covid-сертифікат

Видається людям, які мають підтверджену інформацію про вакцинацію, перенесення хвороби або негативний результат ПЛР-тесту. Ці дані беруться з електронної системи охорони здоров'я eHealth.

Документ можна застосовувати як всередині України, так і для виїзду за кордон. «Але для цього необхідно дочекатися визнання сертифікату між Україною та іншими країнами. Уряд України працює над цим», — уточнив Черниш. Українські COVID-сертифікати уже погодились визнати Угорщина, Греція, Молдова та Туреччина.

Користувачі, які раніше зареєструвались на бета-тестування сертифікату, можуть уже отримати його у мобільному застосунку «Дія». Надалі усі охочі зможуть отримати сертифікат у свого сімейного лікаря.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Видається тим, хто пройшов повний курс вакцинації проти COVID-19.

Свідоцтво можна використовувати для подорожей за кордон.

Його можна отримати лише у паперовій формі у свого сімейного лікаря або у будь-якому іншому закладі охорони здоров'я, який приєднаний до електронної системи охорони здоров'я.

Цей документ вже ратифікований як Україною, так і міжнародною спільнотою.

Як повідомляла Рубрика, 1 липня в Україні почалось бета-тестування COVID-сертифікатів – долучитися можуть люди, які вже отримали дві дози вакцини.

Цього ж дня в Європейському союзі набув чинності регламент щодо цифрових сертифікатів COVID-19: він забезпечує громадянам і резидентам ЄС можливість безперешкодно пересуватися по всій території Євросоюзу і шенгенського простору.

У паперовому вигляді український COVID-сертифікат планують видавати з осені.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: